П`ятниця, 19.04.2024, 03:18
Вітаю Вас Гость | RSS

Сайт Лип'янської ЗОШ І-ІІІ ст.

Категорії розділу

Головна » 2017 » Жовтень » 18 » Бути здоровим – це стильно, сучасно і модно!
11:26
Бути здоровим – це стильно, сучасно і модно!

У цьому цілком і повністю переконана учениця 11 класу – Кривенко Наталія . Саме тому дівчина 4 жовтня 2017 року й вирішила взяти участь у районному конкурсі Полтавської обласної Малої академії наук учнівської молоді « Здорове життя – успіх буття» , адже мине зовсім небагато часу й вона стане випускницею школи . А як зберегти здоров’я - це задача, над якою ламають голову і дорослі і діти.
«Чистота — запорука здоров’я!» — це гасло відоме багатьом із нас з далеких часів дитинства, але не дуже багато хто з нас замислюються над тим, в який спосіб вона досягається. Досягти бажаної чистоти нам допомагає детергент (лат detergeo — «прати») — речовина або суміш, що допомагає відмити щось від бруду, миючий засіб. Найбільш поширені три види сумішей детергентів: мило, пральні порошки та шампуні.
Щодня кожен використовує миючі засоби для задоволення своїх потреб у чистоті, гігієні та комфорті. Проте, не кожен задумується над впливом хімічного складу цих речовин на організм людини та навколишнє середовище.
З кожним роком наше життя стає все більше «захіміченим». Ми стикаємося із хімічними речовинами скрізь: по-перше, у власній квартирі, по-друге, на вулиці, по-третє, на робочому місці... Однією із складових частин нашого життя є підтримання особистої гігієни, основне значення в якій, звичайно, посідає миття рук і всього тіла взагалі. Але хімія є хімія. Нічого корисного ми для організму від неї не маємо. Сьогодні все частіше зустрічаються люди, які намагаються якомога менше користуватися шкідливими шампунями, гелями, кремами, милом. Вони згадують давно забуті рецепти по виготовленню мильних засобів. Які ж рослини нашої природи можуть давати мильний ефект?

Люфа відома всьому світові, як мочальний гарбуз, яка здатна досягати до 5 метрів в довжину. Ця рослина дуже чутлива, вона може загинути від найменшого холоду. Люфа виростає на легких родючих ґрунтах і має свою кореневу систему на її поверхні. З люфи отримують мочалку і мило. Тіло, оброблене такий мочалкою або милом омолоджується, здатне швидко вбирати вітаміни і речовини, корисні для організму. Така рослинна губка одночасно з процедурою миття забезпечує хороший масаж.
Категорія: Наші будні | Переглядів: 495 | Додав: saniaeok | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz